Економічні засади виробництва тваринницької продукції в Україні - Свиноус, І.; Микитюк, Д. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
В статті проаналізовано позитивні тенденції розвитку основних галузей тваринництва та особливості сільськогосподарських тварин, що сконцентровані в господарствах населення. Автором розглянуто потенціал заготівлі тваринницької продукції від господарств населення, що у процесі виробництва і реалізації має ряд істотних правових, економічних і ветеринарно-санітарних проблем, які знижують ефективність виробництва і якість одержаної тваринницької продукції. Шляхи вирішення зазначених проблем розглянуто у цій статті. У зв’язку зі вступом України до СОТ з наступним виходом вітчизняних товарів на світовий ринок висвітлена проблема зближення вітчизняних та закордонних норм показників безпечності.