Соціально-економічні аспекти підвищення якості продовольчих товарів - Сичевський, М.; Данілова, К. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Наведено результати дослідження показників якості за окремими групами харчової продукції, а саме: молоко і молочні продукти, м`ясо і м`ясна продукція, хліб і хлібобулочні вироби, мінеральні та столові води, безалкогольні напої, цукор. Показано результати моніторингу харчових продуктів на наявність генетично-модифікованої сировини. Зазначено основні причини незадовільної якості харчової продукції та запобіжні заходи боротьби з неякісною продукцією. Викладено основні завдання формування державної політики у сфері якості харчових продуктів та переваги від впровадження на підприємствах системи управління якістю відповідно до стандартів серії ІSO 9000 та системи управління безпечністю HACCР.