Основні етапи інтеграції бізнесу: особливості, цілі, завдання, ризики - Скопенко, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Розглянуто структуру процесу інтеграційної взаємодії суб’єктів господарювання, яку представлено у вигляді послідовності взаємопов’язаних етапів (доінтеграційний, етап інтеграції, постінтеграційний) з урахуванням характерних для них специфічних стадій, цілей, завдань, що дозволяє цілеспрямовано здійснювати інтеграційну діяльність, створювати ефективні інтегровані структури та своєчасно реагувати на зміни в реалізації окремих стадій інтеграції. Проведено аналіз ризиків при здійсненні інтеграційних процесів з врахуванням дій зацікавлених в інтеграції сторін на кожній стадії інтеграції.