Дерегуляція: дієвий механізм формування ефективної продовольчої системи України в умовах глобалізації - Куць, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Формування механізмів реалізації державної аграрної політики має обов’язково врахувати вплив глобалізації на національну економіку. Надмірне державне регулювання негативно впливає на розвиток вітчизняного виробництва та використання промислового потенціалу, а безпосередньо у агропромисловому комплексі створює загрозу продовольчій безпеці держави. У статті проаналізовано останні зміни направлені на дерегуляцію у агропромисловому комплексі та запропоновано подальші напрямки удосконалення механізмів державного регулювання направлених на розвиток галузі та підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції, з метою максимальної реалізацію агропромислового потенціалу України в умовах глобалізації.