Розробка та апробація імуноензимного методу аналізу виявлення білків сої у м’ясних виробах - Щебентовська, О.; Драчук, У. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
У статті описана методика конкурентного непрямого імуноензимного аналізу, за допомогою якої можна виявляти білки сої у м’ясних напівфабрикатах і готових м’ясних виробах. В основі визначення білків сої у м’ясних фаршах або напівфабрикатах конкурентним дот-блот імуноензимним аналізом (IЕA) покладена конкуренція у зв’язуванні попередньо мічених кролячих антитіл, моноспецифічних до білків сої з антигенами (білками сої), які знаходяться в м’ясному фарші із антигенами (цими ж білками), що у відомій кількості попередньо сорбовані на поверхні нітроцелюлозної мембрани. У випадку, коли досліджувані зразки не містять білків сої, відбувається зв'язування антитіл (утворення імунних комплексів), які знаходяться в інкубаційному розчині з білками сої (антигенами) сорбованими на мембрані.