Виробництво сирокопчених ковбас мазкої консистенції з застосуванням бактеріальних препаратів - Лизова, В. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Розглянуто можливість застосування вітчизняного бактеріального препарату «МКС» у виробництві сирокопчених ковбас мазкої консистенції. Встановлено, що додавання його до фаршу при кутеруванні дає змогу цілеспрямовано впливати на перебіг біохімічних процесів під час ферментації м’ясної сировини, забезпечує швидке відмирання бактерій групи кишкової палички, сприяє формуванню мазкої консистенції та смакоароматичного букету.