Особливості накопичення діацетилу та ацетальдегіду упродовж ферментування вершків культурами L. lactis ssp. lactis biovar. Diacetylactis - Жукова, Я.; Король, Ц.; Петрищенко, С. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Досліджено динаміку утворення ацетальдегіду, накопичення діацетилу та летких жирних кислот у вершках під впливом монокультур L. lactis ssp. lactis biovar. diacetylactis методами капілярної газової хроматографії та спектрофотометрично. Одержані дані стануть підґрунтям при розробленні хімічних критеріїв кисломолочного аромату.