Можливості експорту м’яса і м’ясних продуктів до країн-членів ЄС: вимоги та перспективи - Вербицький, С. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Розглянуто питання можливості та доцільності експорту м’яса та м’ясних продуктів з України до країн Європейського Союзу за умов наданих автономних торгових преференцій. Надано загальну характеристику актуальним підходам ЄС щодо імпорту продукції тваринного походження з країн-не членів. Описано вимоги, які висуває Європейський Союз до країн-експортерів, а також охарактеризовано заходи в рамках багатоступеневої процедури оцінювання відповідності третіх країн вимогам щодо експорту м’яса та м’ясних продуктів до країн-членів ЄС. Наведено міркування щодо економічних та іміджевих аспектів експорту м’яса та м’ясопродуктів до ЄС, а також запропоновано низку заходів, щоб вихід зазначеної продукції на ринки ЄС став можливим.