Родина складноцвітих – перспективне джерело інуліну - Хомічак, Л.; Грушецький, Р.; Гріненко, І. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2013)
Аналізували п’ять загальновідомих лікарських рослин – інуліноносів із родини складноцвітих і порівнювали їх стосовно переробки і екстрагування інуліну із підземних органів (бульб, коренів). Досліджувалися процеси екстрагування із свіжої і сушеної рослинної сировини, вихід інуліну і деякі фізико-хімічні характеристики кінцевого продукту.