ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖЛИВОСТІ ОТРИМАННЯ ЯБЛУЧНОГО ТЕХНОЛОГІЧНО-ФУНКЦІОНАЛЬНОГО КОМПОНЕНТУ ДЛЯ МОРОЗИВА - Мацько, Л. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Досліджено вплив термічної обробки на деструкцію пектинових речовин яблучного пюре за умов змінної кислотності. Доведено інтенсифікацію даного процесу зі зниженням кислотності та підвищенням температури обробки. Отримано яблучне пюре з технологічно-функціональними властивостями. Підібрано рекомендовану кількість внесення отриманого пюре для застосування в складі рецептур морозива.