АНАЛІЗ МІКРОБІОЛОГІЧНИХ МЕТОДІВ ДОСЛІДЖЕННЯ МІКРОБІОТИ М’ЯСА - Панасюк, І.; Даниленко, С.; Потемська, О.; Закревська, В. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Одним з важливих шляхів істотного поліпшення якості та безпеки продуктів тваринного походження, що реалізуються на ринку України, є застосування високоефективних і недорогих засобів і методів оперативного санітарно-мікробіологічного моніторингу. Традиційні методи якісного та кількісного визначання санітарно-показових мікроорганізмів трудомісткі, малопродуктивні і не можуть бути використані для оперативного контролю, особливо, на малих підприємствах, де відсутні акредитовані на технічну компетентність бактеріологічні лабораторії. Звідси виникає необхідність пошуку більш простих, об'єктивних і високопродуктивних засобів і методів санітарно-мікробіологічного контролю сировини, продуктів тваринного походження і поверхонь технологічного устаткування. В останні роки провідні виробники мікробіологічних поживних середовищ пропонують більш економічні і прості у використанні поживні середовища нового покоління.