ОСОБЛИВОСТІ ПРОСТОРОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ СИРОВИННОЇ БАЗИ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ - Шмаглій, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Визначено особливості формування та розміщення сировинної бази харчової промисловості – сільськогосподарського виробництва сировинних ресурсів (сировинний фактор просторової локалізації харчової промисловості). На основі повносистемних досліджень сировинної бази харчової промисловості встановлено, що оцінка техніко-технологічного рівня матеріально-технічної бази сільського господарства має суттєву диференціацію по регіонах. Економічну ефективність сировинної бази харчової промисловості регіонів представлено інтегральними оцінками продуктивності сільськогосподарського виробництва, ринкового покриття та зважених матеріальних витрат 1 га ріллі в рослинництві тощо. Обґрунтовано напрями підвищення техніко-технологічного рівня матеріально-технічної бази та виробничих фондів сільськогосподарського виробництва сировинних ресурсів у регіонах України.