ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ШРОТУ НАСІННЯ ЛЬОНУ У ХЛІБОПЕКАРСЬКІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ - Дробот, В.; Іжевська, О.; Тесля, О.; Бондаренко, Ю. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
У статті представлено хімічний склад шроту насіння льону. Зазначено, що за використання шроту знижується інтенсивність бродіння тіста, його реологічні властивості та якість хліба. Внесення до рецептури хліба зі шротом сухої пшеничної клейковини та солодових продуктів забезпечує добру якість хліба, збагачення його білками та харчовими волокнами.