БІОЛОГІЧНЕ ДЕФОСФAТУВАННЯ ПРОМИСЛОВИХ СТІЧНИХ ВОД - Семенова, О.; Решетняк, Л.; Бублієнко, Н.; Семенова, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Промислові та побутові стічні води містять вуглеводні, азотні і фосфатні сполуки. Фосфорні складові забруднювальних речовин спричинюють особливо негативний вплив на водні об’єкти та їх мікрофлору. Була розроблена математична модель біологічного дефосфатування в аеробно-анаеробних процесах обробки стічних вод. Ідентифіковані домінуючі види мікроорганізмів активного мулу, які споживають фосфоровмісні субстрати.