ТЕХНОЛОГІЯ SOUS-VIDE В ХАРЧУВАННІ ВІЙСЬКОВСЛУЖБОВЦІВ - Андріянова, А.; Дишкантюк, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Проведений аналіз літературних і патентних джерел з харчування військовослужбовців України. Проаналізовані раціони харчування згідно адекватного, раціонального харчування. Виявлена не збалансованість харчування згідно до фізичних та психоемоційних витрат енергії. Запропонована технологія Sous-Vide як альтернатива традиційним методам приготування звичайних продуктів харчування. Розглянуто вакуумне упакування продуктів перед приготуванням. Описані основні види устаткування для вакуумного упакування, та представлені їх недоліки та переваги. Сформовані головні переваги вакуумного упакування та приготування продуктів за даною технологією. Запропоновано використання технології Sous-Vide для приготування більш збалансованого та різноманітного харчування для військовослужбовців. Крім того, визначені та обґрунтовані режими приготування за даною технологією.