ОБГРУНТУВАННЯ ПОДОВЖЕННЯ ТЕРМІНУ ЗБЕРІГАННЯ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ПРИ ВИКОРИСТАННІ РЕАГЕНТУ «АКВАТОН» В ЇХ ВИРОБНИЦТВІ - Дюдіна, І.; Стрікаленко, Т. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
В сучасних умовах якість та безпека харчової продукції є запорукою її успішного просування на ринку. Рентабельність молочних підприємств значною мірою залежить від вирішення питання мінімізації втрачання споживчих властивостей продукцією при її зберіганні. Необхідність подовження термінів зберігання швидкопсувної молочної продукції та зниження її мікробіологічного обсіменіння визначають актуальність відповідних досліджень в цьому напрямку. Ефективна санітарна обробка технологічного обладнання є важливою умовою одержання молока та молочних продуктів з високими мікробіологічними показниками якості. Сучасні вимоги до засобів дезінфекції технологічного обладнання, які застосовуються на харчових підприємствах, передбачають використання нових механізмів їх антимікробної дії, вдосконалення режимів їх застосування в технології виготовлення харчових продуктів. В даній статті наведено обґрунтування можливості і перспективності використання реагенту «Акватон» (діюча речовина – полігексаметиленгуанідину гідрохлорид) в технології питного молока та йогурту для подовження терміну їх зберігання.