ВИЗНАЧЕННЯ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ: СУЧАСНІ ПОГЛЯДИ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ - Романчук, І.; Мінорова, А.; Моїсеєва, Л.; Крушельницька, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
На підставі аналізу бази нормативних документів авторами досліджень актуалізовано проблему методичного забезпечення виробників рекомендаціями стосовно розрахунку поживної та енергетичної цінності молочних продуктів. Запровадження уніфікованих правил маркування характеристик продукту, які надають йому корисних властивостей для здоров’я людини, забезпечить споживачів достовірною інформацією та запобігатиме недобросовісній конкуренції. Відмічена необхідність гармонізації національних нормативних документів відповідно до рекомендацій Codex Alimentarius.