ВИКОРИСТАННЯ ЕКСТРАКТІВ ЗЕЛЕНОГО ЧАЮ ТА ІМБИРЮ У ТЕХНОЛОГІЇ НАПОЇВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ - Данілова, К.; Ткаченко, Л.; Вітряк, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
Статтю присвячено удосконаленню технології напоїв задля підвищення їх біологічної цінності. Показано результати досліджень та визначено оптимальні технологічні параметри одержання екстрактів зеленого чаю та імбиру. Запропоновано використання композиції зеленого чаю та імбиру в технології напоїв. Розраховано хімічний склад композиції екстрактів. Доведено, що розроблена композиція покращує органолептичні характеристики та підвищує біологічну цінність напоїв.