КЛЮЧОВІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ МОЛОКА У МОЛОКОПЕРЕРОБНІЙ ГАЛУЗІ - Юрченко, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
В статті досліджено ключові фактори впливу на показники забезпечення якості і безпечності молока та молочних продуктів. Здійснено аналіз рівня та якості вітчизняного закупівельного молока, визначено обсяги його закупівель за регіонами. Проведено порівняльний аналіз кількості українських корів з їх кількістю в країнах ЄС, станом на 2016 р., та визначено рівень їх продуктивності. У статті зазначено закони та нормативно-правові документи, що регламентують правові та організаційні основи забезпечення якості та безпеки молока і молочних продуктів в Україні, порівняно їх з основними документами, чинними у законодавстві ЄС, зроблені висновки щодо рівня та використання гармонізації національних стандартів з міжнародними нормативними документами.