ІНСТРУМЕНТИ РЕГУЛЮВАННЯ РИНКОВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ М’ЯСОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ - Лисенко, Г. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
В статті визначено поняття «ринкова інфраструктура» та проаналізовано еволюцію його трактування в різних економічних системах. Визначено функції, які виконує ринкова інфраструктура. Наводяться основні складові інфраструктури агарного ринку загалом та інфраструктури ринку м’яса та м’ясопродуктів зокрема. Пропонується класифікувати інструменти регулювання інфраструктури ринку за методами регулювання та характером регулювання. Зазначається, що інструменти регулювання ринкової інфраструктури необхідно розглядати в комплексі, як ті що безпосередньо впливають на елементи інфраструктури, так і ті що здійснюють вплив на ринок. У статті проаналізовано основні інструменти регулювання інфраструктури ринку м’яса та м’ясопродуктів, а саме ціноутворення, державне стимулювання та фінансову підтримку, експортні квоти.