ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ІННОВАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ПРОМИСЛОВОГО ВОДОКОРИСТУВАННЯ В УКРАЇНІ - Колтунович, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
У статті розглянуті особливості інноваційно-технологічної модернізації системи промислового водокористування в України. Виокремлено основні проблеми екологічного та економічного аспектів в рамках промислового водокористування. Запропоновані пріоритетні напрями інноваційно-технологічної модернізації системи промислового водокористування з урахуванням норм та правил відповідного водного законодавства Європейського Союзу. Розглянуто доктринальні засади інноваційно-технологічної модернізації окремих секторів промисловості України. Досліджено міжнародний досвід активізації процесів модернізації та інноваційно-технологічного розвитку системи промислового водокористування. Визначено пріоритетні секторальні кластери з найвищим рівнем впровадження інноваційних розробок. Розроблено механізми фінансового забезпечення інноваційно-технологічної модернізації системи промислового водокористування в Україні в умовах поглиблення інтеграційних процесів.