СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЕКСПОРТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Бурлака, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
Агропромисловий комплекс Вінницької області є однією зі сфер економіки, яка перетворилась на базову галузь, що, фактично, за рахунок нарощування експорту продукції утримала економіку області від послаблення в період кризи і в найближчій перспективі має забезпечити формування продовольчої безпеки та, відповідно, експортного потенціалу для виведення економіки на новий рівень розвитку. Вінницька область має стратегічно вигідне економіко-географічне положення. Тенденція зовнішньоекономічної діяльності Вінницької області має стабільний, зростаючий напрям. Впродовж останніх років підприємства області суттєво розширюють зовнішньоторговельні зв’язки із господарюючими суб’єктами з інших країн. Зовнішньоторговельні операції з товарами здійснюються з партнерами більш ніж 130 країн світу. Значний потенціал сільськогосподарської, харчової, легкої та деревообробної галузей потенційно створює гарні перспективи розвитку експортної діяльності. Але реалізація експортного потенціалу регіону залежить, серед іншого, від активної позиції бізнесу області, а також ефективності та послідовності зусиль місцевої влади, спрямованих на створення сприятливих для розвитку підприємницької діяльності умов в цілому та експорту зокрема.