ПРОДОВОЛЬЧИЙ СЕКТОР УКРАЇНИ В СВІТОВОМУ ВИМІРІ - Сичевський, М.; Дейнеко, Л. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
В статті висвітлено зміст глобальних цілей, які необхідно узгоджувати з завданнями розвитку вітчизняного продовольчого сектору; оцінено масштаби та напрями впливу продовольчого сектору на світову торгівлю продовольством, зокрема здійснено порівняльний аналіз показників, що характеризують експорт продовольства в порівнянні зі світовим рівнем та відповідними показниками країн, які є сусідами та найближчими конкурентами України на світовому продовольчому ринку; досліджено ризики та можливості для розвитку продовольчого сектору країни, пов’язані з торговельною лібералізацією.