НОВИЙ БАКТЕРІАЛЬНИЙ ПРЕПАРАТ «ІПРОВІТ-БІФІДОЛЮКС» У МЕДИЧНІЙ ПРАКТИЦІ - Науменко, Оксана; Бережницька, Тетяна; Кігель, Наталія; Вережак, Дмитро (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2018)
Мета. Вивчити оздоровчу дію бактеріального препарату «Іпровіт-Біфідолюкс» у клінічних випробуваннях. Методи. В Інституті продовольчих ресурсів створено новий та перспективний для вітчизняного ринку бактеріальний препарат «Іпровіт-Біфідолюкс» високої біологічної активності. Клінічні дослідження проводили на базі Івано-Франківського державного медичного університету, Івано-Франківської обласної та районної клінік, Івано-Франківської дитячої клінічної лікарні. Результати. Обгрунтовано доцільність та ефективність застосування бактеріального препарату «Іпровіт-Біфідолюкс» та ферментованого ним молочного напою для відновлення нормального мікробіоценозу шлунково-кишкового тракту та слизової оболонки порожнини рота. Розроблено методики застосування «Іпровіт-Біфідолюкс» у комплексному лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту на тлі цукрового діабету, захворювань сполучної тканини, хронічного коліту, гастродуоденіту та стоматологічних захворювань: генералізованого парадонтиту, кандидозу, запалення слизової оболонки порожнини рота. Висновки. Встановлено, що бактеріальний препарат «Іпровіт-Біфідолюкс» позитивно впливає на фізіологічні, біохімічні й імунні реакції організму через оптимізацію та стабілізацію його мікроекологічного статусу.За біологічною активністю та впливом на організм людини «Іпровіт-Біфідолюкс» визнано функціональним продуктом. За висновками клінічних досліджень продукти з «Іпровіт-Біфідолюкс» рекомендовано вживати при розладах травлення, дисбактеріозах різної етіології, для нормалізації ліпідного обміну та зниження рівня холестерину у крові. Сфера застосування. Лікувально-профілактичне харчування дорослих і дітей.